Meeuwtje-met
Door: Retourtje inzicht
Blijf op de hoogte en volg Retourtje inzicht
01 September 2009 | Nederland, Gorinchem
Terwijl we het tafereel volgen, raken we in gesprek met elkaar. Zij is docent op een vmbo-school, en ik vertel dat ik een zoekende reiziger ben, iets dat zij blijkbaar erg grappig vindt want ze moet weer hard lachen. Ik leg haar uit dat ik moeite heb met kiezen en dat ik om mijn horizon te verbreden aan het reizen ben geslagen. ‘Ik lach je niet uit hoor!’ zegt ze. ‘Maar ik ben op school net bezig met een module beroepskeuzes en studieperspectieven. Bijna alle leerlingen vinden het moeilijk om een vervolgkeuze te maken. Deze module moet ze helpen om antwoorden te vinden, maar als ik jou zo hoor is het helemaal nog niet zo makkelijk. Er komen volgende week een aantal beroepsgroepen op school om iets te vertellen over de praktijk. Een kapster, een verpleegkundige en een muzikant. Misschien moet jij ook wel komen! Zou je iets willen vertellen over je reizen en wat je ervan geleerd hebt? Kun je gelijk laten zien dat kiezen niet altijd vanzelfsprekend is.’
Ze kijkt me uitdagend aan met twinkelende ogen. Ze overvalt me een beetje, maar ze is zo aanstekelijk enthousiast dat ik eigenlijk niet hoef na te denken. ‘Natuurlijk doe ik dat! Zeg maar wanneer en waar.’
Het leukste van reizen op de bonnefooi zijn wel de onverwachte ontmoetingen: een enthousiaste juf en een meeuwtje-met!