vmbo'ers
Door: Retourtje inzicht
Blijf op de hoogte en volg Retourtje inzicht
07 September 2009 | Nederland, Gorinchem
‘Misschien ben je bekend met studenten van het vmbo, maar voor de zekerheid geef ik je nog wat tips mee, want er zijn veeeel vooroordelen over mijn studenten! Zoals:
1. Ze zouden niet geïnteresseerd zijn in leren. Dit klopt! Ze zijn niet geïnteresseerd in saaie lessen. Hoe levendiger je presentatie is, hoe geïnteresseerder ze zijn.
2. Ze zouden geen respect hebben voor docenten. Ook dit klopt! Vooral als de docenten geen respect hebben voor hen. Dus hoe serieuzer je ze neemt, hoe meer respons en respect je terugkrijgt!
3. De studenten zijn lui en dom. Dit lijkt te kloppen als je vergeet ze te prikkelen en ze geen verantwoordelijkheid geeft, want als je dat wel doet gebeuren er wonderlijke dingen. Dan blijkt iedere student de meest geweldige kwaliteiten te bezitten!
Nou goed, probeer gewoon jezelf te zijn en maak het een beetje levendig, maar daar voorzie ik bij jou eigenlijk geen problemen. Zonder tegenbericht zie ik je volgende week vrijdag. Ik heb een laptop en een beamer in de klas dus je kunt documentatie meenemen. Als je nog vragen hebt dan lees ik het wel! Groet en alvast bedankt. Ik kijk er naar uit. Warme groet van Dorien.’
Ik neem me voor om me op het internet wat meer te verdiepen in de achtergronden van het vmbo en de leerlingen. Ik ga er gewoon een spetterende presentatie van maken. Tatatattaa: vmbo, here I come!