Gesprek in de trein
Door: Retourtje inzicht
Blijf op de hoogte en volg Retourtje inzicht
15 Juli 2009 | Nederland, Tilburg
Twee dagen later zit ik in de stoptrein naar Tilburg. Vandaag reis ik naar het Zuiden. Ik heb gisteren ook nog wat onderzoek gedaan naar de opleidingsmogelijkheden binnen Social Work. Als het goed is sturen ze me een brochure toe. Maar nu zit ik in de trein en heb mijn mp3-speler op mijn oren. Muziek luisteren.
Er komt een jonge vrouw tegenover mij zitten. Ik zie haar kleding en herken haar direct als een Somalische. Net zoals op YouTube. Zoiets bedenk je toch niet! Dit is mijn kans! Maar ik durf haar echt niet zomaar aan te spreken. Wat moet ik zeggen en vragen? Ik blijf stil zitten. We doen allebei of we lucht voor elkaar zijn. De tijd verstrijkt. Volgend station. Ze blijft zitten. Nog maar twee haltes te gaan. Het is nu of nooit! Geloof het of niet, ik heb haar aangesproken!! Ik vertelde over mijn reis en ze reageerde blij verrast. We hebben een prachtig gesprek gehad. Achteraf lijkt het bijna kinderachtig dat ik haar niet gelijk heb aangesproken. Ik bedoel, als we allemaal eens wat meer met elkaar zouden praten dan zouden er geen vreemdelingen meer zijn!